sfeerfotografie, productfotografie doorNorbert

voeg een extra dimensie toe

sfeerfotografie

Sfeerfotografie is het vastleggen van een bepaalde sfeer of ambiance in een foto. Het gaat verder dan alleen het tonen van het product zelf, maar legt de nadruk op de context waarin het product wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een prachtige setting zijn of een model dat het product gebruikt.

Sfeerfotografie is een geweldige manier om jouw producten tot leven te brengen. Door de sfeer en emoties die worden vastgelegd in de foto, kunnen potentiële klanten zich beter voorstellen hoe het product in hun eigen leven past. Het helpt bij het creëren van een verbinding tussen de kijker en het product, en kan bijdragen aan het verhogen van de verkoop.

met props, met green screen of op lokatie (met modellen)

Sfeerfoto's laten je product spreken

Als productfotografen maken wij gebruik van verschillende technieken om de juiste sfeer te creëren voor jouw producten. Dit kan bijvoorbeeld de belichting zijn om de juiste sfeer te creëren, of het toevoegen van props en accessoires om het beeld compleet te maken. Ook het gebruik van modellen kan een belangrijke rol spelen bij het vastleggen van de juiste sfeer.

Wij fotograferen natuurlijk ook packshots en 360 graden foto’s maar sfeerfotografie is voor ons altijd de kers op de taart, omdat onze vaardigheden hierin maximaal tot hun recht komen.

sfeerfotografie, productfotografie doorNorbert
sfeerfotografie, productfotografie doorNorbert

winstverhogende productfotografie

Wanneer heb je sfeerfoto's nodig?

Sfeerfoto’s kunnen in principe voor elk product gebruikt worden, maar zijn vooral ideaal voor producten waarbij visuele aspecten een belangrijke rol spelen, zoals schoenen, wijnglazen, lingerie, enzovoorts. Jouw klanten kopen deze producten immers omdat ze deze mooi vinden, en hierbij speelt de sfeer een cruciale rol.

Als jouw klant bijvoorbeeld een gezellige borreltafel ziet met een plank vol hapjes, een mooi gedekte tafel, de juiste verlichting en jouw glazen gevuld met wijn, zal hij hier eerder een positief gevoel bij krijgen dan wanneer je alleen een standaard productfoto van een leeg glas laat zien. Dit kan leiden tot een hogere koopbereidheid en zelfs tot een hogere prijsbereidheid voor jouw producten.

winstverhogende productfotografie

Wanneer heb je sfeerfoto's nodig?

Bij het maken van sfeerfotografie hebben we gemerkt dat er verschillende soorten opdrachten zijn die elk hun eigen prijsopbouw en aanpak vereisen. Daarom hebben we onze sfeerfotografie opgedeeld in vier categorieën: met blokken, met accessoires, door middel van montage (chroma key) en op locatie dat we eventueel ook met modellen kunnen doen. 

Door onze sfeerfotografie op te delen in deze vier categorieën, kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en een op maat gemaakte aanpak bieden voor elke opdracht. We kunnen zo de beste kwaliteit leveren en tegelijkertijd efficiënter werken.

Scroll to Top