tips and trick voor productfotografie

Uit hoeveel afbeeldingen moet een 360 graden bestaan

Bij productfotografie is het belangrijk om een product vanuit alle hoeken te kunnen bekijken. Een 360 graden foto biedt hierbij de oplossing. Maar hoeveel foto’s heb je nodig voor een vloeiende 360 graden foto en welke invloed heeft dit op de laadtijd van de afbeelding? Om dit te achterhalen hebben wij als productfotografen een test uitgevoerd met verschillende aantallen foto’s. In dit artikel delen wij onze testresultaten en geven wij advies over het optimaliseren van je 360 graden productfotografie.

een combinatie tussen smaak en performance

Een 360 graden foto is een krachtig middel om producten van alle kanten te laten zien. Het bestaat uit meerdere foto’s die bij elkaar worden gevoegd in een viewer. Maar hoeveel foto’s heb je nodig om een vloeiende beweging te krijgen en welke invloed heeft dit op de laadtijd van de afbeelding?

In theorie kan een 360 graden foto bestaan uit slechts vier opnames, maar dan zal het ronddraaien van het voorwerp schokkerig zijn. Om een ​​vloeiender resultaat te krijgen, zijn er meer foto’s nodig. Echter, hoe meer foto’s je gebruikt, hoe duurder het maken van de opname wordt en hoe langer het duurt voordat de afbeelding inlaadt. Dit kan leiden tot ongeduld bij internetgebruikers en kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden.

Als productfotografen hebben we een test uitgevoerd met twee verschillende voorwerpen en hebben we deze 16, 24 en 32 keer gefotografeerd om het optimale aantal foto’s te bepalen voor een vloeiende 360 graden foto. Hieronder zijn onze testresultaten:

16 afbeeldingen
24 afbeeldingen
32 afbeeldingen

het testresultaat en onze conclusie

  • Bij 16 foto’s was de beweging van het voorwerp nog steeds schokkerig.
  • Bij 24 foto’s was de beweging vloeiender en konden we het product vanuit alle hoeken bekijken.
  • Bij 32 foto’s was er nauwelijks verschil te zien met 24 foto’s. Het fotograferen duurt echter wel langer.

Op basis van onze test raden wij aan om minimaal 24 foto’s te gebruiken om een vloeiende 360 graden foto te krijgen. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring en laat het product van alle kanten zien zonder dat de laadtijd te lang wordt. 

Het aantal foto’s dat nodig is voor een 360 graden foto kan variëren afhankelijk van de specifieke wensen van de klant en het product dat wordt gefotografeerd. Zo hebben wij klanten die bij ons 72 afbeeldingen per rotatie laten fotograferen, omdat zij een nog gedetailleerder beeld van hun product willen laten zien.

Het belangrijkste is dat het aantal opnames deelbaar is door vier, zodat de viewer soepel kan roteren zonder schokken of haperingen. Of het nu gaat om 24, 32, 72 of meer foto’s, wij zorgen ervoor dat de 360 graden foto’s van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de specifieke eisen en wensen van onze klanten.

Als professionele productfotografen is het onze missie om de beste resultaten te behalen en ervoor te zorgen dat onze klanten volledig tevreden zijn. Of het nu gaat om een 360 graden foto of andere vormen van productfotografie, wij werken met de nieuwste technologieën en zorgen voor een professionele afwerking van de foto’s.

 

Wij fotograferen elke dag producten net iets mooier zodat onze klanten meer omzet en minder retouren hebben.

Heb je nog een vraag? Die beantwoorden wij graag!

stel je vraag

gerelateerde onderwerpen

Scroll to Top