Uit hoeveel afbeeldingen moet een 360 graden bestaan

Ben je benieuwd uit hoeveel foto’s een goede 360 productfoto bestaat? Het utlieme antwoord bestaat niet en daarom hebben wij een test gedaan zodat je het zelf kan zien. Natuurijk delen wij wel onze bevindingen.

een combinatie tussen smaak en performance

Een 360 graden foto bestaat uit een aantal losse foto’ die bij elkaar worden gevoegd in een viewer. In theorie kan een 360 graden foto betaan uit vier opnames alleen wordt het ronddraaien dan wel erg schokkerig.

Dus, als je meer foto’s gebruikt zal het voorwerp veel vloeiender bewegen. Echter, als je meer foto’s gebruikt wordt het maken van de opname duurder maar duurt het ook langer voordat de afbeelding inlaad. En omdat internetgebruikers minder geduld hebben dan een goudvis, is dat zeker een punt om mee te nemen.

Wij hebben een test gedaan met twee voorwerpen en hebben deze 16, 24 en 32 keer gefotografeerd. Hierbij onze testresultaten.

16 afbeeldingen
24 afbeeldingen
32 afbeeldingen

onze conclusie

Er zijn meerdere wegen naar Rome en over smaak valt niet te twisten. Wij vinden zelf dat 24 opname het optimale resultaat geven. Met 16 afbeeldingen vinden wij de 360 toch iets te schokkerig, het verschil tussen 24 en 32 vinden wij gering. De extra kosten voor het maken en de extra capaciteit op de server vinden wij dat in ieder geval niet waard.

Om die reden is onze standaard 24 opnames per 360 graden foto. Wij hebben echter ook klanten die bij ons 72 afbeeldingen per rotatie laten fotograferen. Het enige dat belangrijk is dat het aantal opnames deelbaar is door vier.

Misschien zijn deze artikelen ook nog interessant

Waar kunnen wij je verder mee helpen?

Wij vinden het fotograferen van producten echt heel erg leuk en daarom hebben we ook nog meer blog artikelen geschreven. Wil je meer weten over ons aanbod in productfotografie weten? Neem dan eens kijkje op onze speciale bladzijde over packshots of juist 360 graden productfotografie.

Natuurlijk mag je ook direct contact met ons opnemen of een mail sturen naar [email protected]

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to Top