tips and trick voor productfotografie

360 graden foto’s op wordpress

Als je een online winkel hebt op Wordpress en je wilt graag 360 graden foto’s van je producten aanbieden, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel leggen we uit welke opties je hebt om een 360 graden foto te installeren op Wordpress.
Wordpress

Er zijn verschillende mogelijkheden om 360 graden foto’s te implementeren op websites en webshops. Elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreek ik de drie beste opties die er bestaan en help ik je een keuze te maken voor jouw  specifieke website of webshop.

A. Losse plugin op je website/webshop
Een plugin is een klein stukje software dat je op je website of webshop kunt installeren om extra functionaliteit toe te voegen. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het weergeven van 360 graden productfoto’s. Deze plugins zorgen ervoor dat de foto’s soepel kunnen roteren en geven de gebruiker de mogelijkheid om het product vanuit alle hoeken te bekijken.

Het voordeel van het gebruik van een plugin is dat deze naadloos in je website of webshop kan worden geïntegreerd en dat je zelf de controle hebt over de weergave van de foto’s. 

B. via een Cloudservice

Een andere optie is het gebruik van een cloudservice, zoals Sirv.com. Met een cloudservice kun je je 360 graden productfoto’s op een externe server opslaan en deze vervolgens op je website of webshop weergeven. Het voordeel hiervan is dat de laadtijd van de foto’s wordt geoptimaliseerd en dat je minder serverruimte nodig hebt op je eigen website.

Een cloudservice biedt vaak geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om meerdere productfoto’s te combineren en hotspots aan te brengen die de gebruiker doorverwijzen naar gerelateerde producten.

Naast Sirv.com zijn er ook andere cloudservices beschikbaar voor het weergeven van 360 graden productfoto’s. Een andere interessante optie is Pixriot, waar je ook gebruik kunt maken van Webrotate360 bestanden die wij kunnen aanleveren.

C. Losse HTML5 viewer

Tot slot kun je ook gebruikmaken van een losse HTML5 viewer, zoals Webrotate360. Met de HTML5 viewer kun je je 360 graden productfoto’s via FTP uploaden naar je webserver. Vervolgens kun je die op je website of webshop intergreren.

Een HTML5 viewer biedt geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om hotspots en interactieve knoppen toe te voegen. Het nadeel van een losse HTML5 viewer is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het hosten van de files.

Ons advies voor gebruik in WordPress

Wij geven zelf de voorkeur aan een afzonderlijke HTML5-viewer. Dit heeft geen extra kosten en je bent niet afhankelijk van de servers van een derde partij, zoals bij Sirv of Pixriot. Als je echter wel een cloudservice wilt, dan is Pixriot de meest efficiënte keuze.

Op de website van Webrotate is een gedetailleerde Engelstalige handleiding beschikbaar voor het gebruik van de software in combinatie met WordPress. Daar kun je ook de gratis plugin van downloaden.

wij leveren altijd gratis een webrorate360 bestand 

Als professionele productfotografen zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze klanten de beste service te bieden. Daarom leveren we onze 360 graden productfoto’s standaard met een Webrotate360 bestand, zonder extra kosten en met onze licentie.

Met een Webrotate360 bestand kun je jouw 360 graden productfoto op jouw website of webshop weergeven op een aparte webpagina, die vervolgens op jouw website of webshop kan worden ingebed. Het enige wat je hoeft te doen is het Webrotate360 bestand uploaden naar jouw server en het in jouw website of webshop integreren.

Als je platform het niet toestaat om bestanden rechtstreeks naar je server te uploaden, biedt WebRotate360 ook een handige oplossing genaamd PixRiot. Met PixRiot kun je je 360 graden productfoto’s uploaden naar hun online platform en deze vervolgens integreren in je website of webshop via een eenvoudige link.

Met PixRiot hoef je je geen zorgen te maken over serverruimte of bandbreedte, omdat de hosting en het streamen van de 360 graden foto’s worden verzorgd door WebRotate360. Bovendien zijn de bestanden beveiligd met SSL-encryptie voor een veilige weergave van je productfoto’s.

Kortom, of je nu kiest voor het rechtstreeks uploaden van je 360 graden productfoto’s naar je server of het gebruik van PixRiot, WebRotate360 biedt handige oplossingen om je producten op de best mogelijke manier aan je klanten te presenteren.

Als je gebruik maakt van onze 360 graden productfotografie diensten, profiteer je ook van de voordelen om zonder extra kosten deze 360 graden bestanden te gebruiken.

Wij fotograferen elke dag producten net iets mooier zodat onze klanten meer omzet en minder retouren hebben.

Heb je nog een vraag? Die beantwoorden wij graag!

stel je vraag

gerelateerde onderwerpen

Scoren met betere Bol.com productfoto’s

Ontdek essentiële tips en richtlijnen voor het creëren van effectievere Bol.com productfoto’s. Leer hoe je met professionele foto's de conversie kunt verhogen en succesvol kunt zijn op Bol.com.

360 graden foto’s op Wix

Als je een online winkel hebt op Shopify en je wilt graag 360 graden foto's van je producten aanbieden, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel...

Scroll to Top