tips and trick voor productfotografie

HERO images volgens de GS1 standaard

Een HERO image is een digitale afbeedling van een fysiek product, die de essentiële informatie van dat product duidelijk laat zien zodat dit ook op een mobieltje goed te lezen is. Dit type afbeelding is van cruciaal belang in de wereld van e-commerce, waar klanten hun aankoopbeslissingen nemen op basis van wat ze online zien. Het is daarom belangrijk dat HERO images de juiste informatie overbrengen, er aantrekkelijk uitzien en gemakkelijk te herkennen zijn voor de consument.
logo gs1

Belangrijke criteria voor een goede HERO image

Het grootste deel van online winkelen gebeurt op mobiele apparaten. Daarom wordt het belang van HERO images steeds groter. Deze afbeelding zorgt ervoor dat het product er op een klein scherm nog steeds aantrekkelijk en gemakkelijk te herkennen uitziet.

Zorg dat de HERO image de juiste informatie overbrengt

De HERO image moet de essentiële informatie over het product weergeven, zoals de

  • merknaam
  • het type product
  • de variant
  • de hoeveelheid
HERO images voglens GS1, productfotografie doorNorbert
een bewerkte Hero Image

Zorg voor een consistente stijl

Het is belangrijk dat de HERO image de visuele elementen van het fysieke product behoudt, zoals de kleur, de vorm en het ontwerp. Dit helpt klanten het product gemakkelijk te herkennen en vertrouwen te krijgen in wat ze online zien.

HERO images voglens GS1, productfotografie doorNorbert
originele verpakking

Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp

Een HERO image moet er aantrekkelijk uitzien en de aandacht van de klant trekken. Een goed ontworpen HERO image kan de verkoop van een product aanzienlijk verhogen. Het omgekeerde is natuurlijk ook het geval.

Kortom, een HERO image is van essentieel belang voor online winkelen en e-commerce. Het moet mobielvriendelijk, informatief, consistent en aantrekkelijk zijn om de klant te verleiden en vertrouwen te geven in het product. Bij doorNorbert hebben we de ervaring en expertise om HERO images van de hoogste kwaliteit te leveren voor onze klanten.

Professionele productfotografie en hero image bewerking – Alles in één

Als je als bedrijf ervoor kiest om productfotografie en hero images te laten verzorgen door een en dezelfde partij, profiteer je van verschillende voordelen.

Ten eerste is het proces efficiënter. Omdat beide diensten door dezelfde partij worden geleverd, is er minder coördinatie en communicatie nodig tussen verschillende partijen. Dit bespaart tijd en minimaliseert potentiële misverstanden.

Ten tweede kunnen de productfotografie en hero images naadloos op elkaar worden afgestemd. Door beide diensten door dezelfde partij te laten uitvoeren, kunnen de beelden op elkaar worden afgestemd wat betreft stijl, compositie en inhoud. Dit zorgt voor consistentie en professionaliteit in de uitstraling van uw merk.

Ten derde kan een one-stop-shop op maat gemaakte oplossingen bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Bijvoorbeeld door speciale belichtingstechnieken of het gebruik van achtergronden die passen bij uw merkidentiteit.

Door productfotografie en hero images te laten verzorgen door één partij, profiteert u van efficiëntie, consistentie en maatwerkoplossingen. Bij ons kun je terecht voor beide diensten en hebben we ruime ervaring in het verzorgen van zowel productfotografie als hero images voor diverse klanten, zoals Beemster Kaas en Maza salades.

Wij fotograferen elke dag producten net iets mooier zodat onze klanten meer omzet en minder retouren hebben.

Heb je nog een vraag? Die beantwoorden wij graag!

stel je vraag

gerelateerde onderwerpen

Scroll to Top